Inverewe House and Garden
Site personality and visitor experience

Inverewe Garden in Wester Ross is an award-winning, world class garden. But a world class garden no longer guarantees an audience. We worked with The National Trust for Scotland to unlock the eccentricity of the garden’s founder Osgood Mackenzie – developing an identity and visitor experience to attract a new generation of visitors.

The thrill of discovery was at the heart of the new positioning, identity and experience. With vibrant colours inspired by the garden’s plants, eccentric typography inspired by Victorian Circus posters, and playful language that draws poetry from botany.

Inverewe footfall

+110%

Families visiting
Inverewe

+28%

Inverewe.jpg

We brought the identity to life across the site and throughout the newly-opened Inverewe House. Packed full of multi-sensory and interactive elements, there’s a surprise in every nook-and-cranny. From sculptures made of gardening utensils to a recipe printed on the kitchen ceiling; from the giant tea pot outside the café to the tiny drawings on the dining room plates… There’s something for everyone to discover, and we guarantee you won’t spot it all in one visit.

Artboard 1 copyMain Inverewe.jpg

“I love the gaims room.”
Josh – Visitor (aged 8 and a half)

“Wow! Inspiring, imaginative, great atmosphere and I could add lots more feedback! A huge thanks to everyone at StudioLR, for delivering a high quality and innovative project.”
Connie Lovel – Head of Commercial Enterprises & Estates, National Trust for Scotland

Artboard 4Main Inverewe.jpg
Artboard 9Main Inverewe.jpg
 
Marketing Society Logo.png

Marketing Society Star Awards
Gold Award Winner for Design


Other case studies you may be interested in…

Brodie Castle

National Trust for Scotland Key Projects

Mary Rose